Entries

Бразилия победи хърватска с 3-1




brazil-harvatska-3-1


Отборът на Бразилия успя да изравни срещу Хърватия и в момента резултатът е 1:1 в първата среща на световното първенство по футбол.


Двубоят тръгна лошо за домакините. Хърватският тим поведе в резултата още в 10 минута, след автогол на Марсело.



Последва преса на бразилския тим, който не е губил официален мач у дома от 2002 г. Така в 29 минута Неймар изравни резултата.

Срещата на стадиона в Сау Пауло продължава пред препълнени трибуни.

Защитникът на Хърватия Деян Ловрен счита съдийството на Юичи Нишимура за скандално. Именно за несъществуващо нарушение на бранителя срещу Фред се стигна до дузпата в полза на Бразилия, която Неймар отбеляза за 2:1 в 71-ата минута и предреши крайния изход от двубоя, завършил с успех 3:1 за домакините.

С два гола на Неймар Бразилия обърна Хърватия и победи с 3:1 в първия мач от световното първенство по футбол, игран на стадион Сао Пауло.
До победата обаче се стигна след скандална дузпа за домакините, от която падна и победния гол за тях. При ситуацията Фред получи пас с гръб към вратата и едва бе докоснат в рамото от Ведран Чорлука, но японският съдия Юичи Нишимура счете, че това е достатъчно да отсъди нарушение.
Неймар застана зад бялата точка и вкара решителния гол. Звездата на Селесао бе герой и през първото полувреме, когато изравни резултата с удар от дистанция.



„Всички го видяха. Това е скандално. Ние говорим за уважение. Преди шампионата се срещахме с представители на ФИФА, с които говориха с нас за съдийството, а какво стана? По-добре веднага да връчват купата на Бразилия“, изрази недоволството си Ловрен.

„Изиграхме добър мач и показахме, че можем да бъдем равни с Бразилия, но не и срещу 12 човека. Излязохме от терена с високо вдигнати глави. Уверен съм, че ще можем да излезем от групата, но и до този момент не мога да проумея как съдията свири дузпа. Гледахме видео в съблекалнята след мача и всички си задават този въпрос“, добави Деян Ловрен.

"Защо тогава съм получил жълт картон? Питайте съдията. Ако можете, защото той не говори английски. Вие смятате ли това за нормално. Съдия на Световното да не говори английски“, завърши Ловрен.



Резултати от търсенето



    1. Редовно време • Арена Коринтианс, Сао Пауло • Група A
      1. Хронология
      2. Мач: Статистика
      3. Състави
      Голове
      11'
      Отборна статистика
      14
      Общо удари
      10
      9
      Удари във вратата
      4
      5
      Нарушения
      21
      59%
      Владение на топката (%)
      41%
      7
      Корнери
      3
      4
      Спасявания
      6
      1
      Засади
      0
      0
      0
      2
      2

 

Copyright © 2010 • Лига Европа • All rights reserved