Entries

Холандия смаза Испания с 5 - 1 (video - all goals)




roben

Холандия отмъсти на Испания подобаващо!


Холандия се подигра със световния шампион Испания, като ги победи с 5:1, а лалетата изпуснаха и още куп чисти положения.

 Това се случи в първи мач от група „В“ на Световното първенство по футбол.  Ариен Робен и Робин ван Перси отбелязаха по два гола за победителите.

Срещата започна добре за Испания, като Холандците разчитаха на остри влизания. Така и в осмата минута Уесли Снайдер остана очи в очи с Касияс, но не успя да го преодолее и стреля в него.

След това Диего Коща  можеше да открие резултата за Испания, но не успя да се възползва от възможностите.

В 27-ата минута отново съдийска грешка. Дузпа в полза на Испания за нарушение срещу Коща, която Чаби Алонсо успя да вкара неспасяемо под плонжа на вратаря.

До 42-ата минута испанците имаха шанс в мача, когато Давид Силва можеще да удвои резултата . Той получи топката в наказателното поле от Андрес Иниеста, но ударът му бе изчистен в корнер.

Минута преди края на първото полувреме  Робин ван Перси нападателят на Ман Юнайтед  изравни резултата. Голмайсторът получи извеждащ пас от Дейли Блинд и Перси отбеляза с глава за 1:1.

Световните шампиони не знаеха какво ги чака през вторите 45 мин.


През второто полувреме имаше само един отбор на терена - Холандия. Неизбежно в 52-ата минута Ариен Робен направи обрата пълен за Холандия. Играчът на Байерн овладя топката пред наказателното поле след подаване на Дейвид Блинд и отбеляза.

Две минути по-късно, Коща удари с глава защитника Бруно Мартинс и холандците поискаха от съдията играчът да бъде изгонен, но той не удовлетвори протестите им.

Ван Перси можеше да вкара втория си гол в мача в 60-ата минута, но ударът му срещна гредата. Нападателят беше и в положение на засада при удара.

В рамките на осем минути Холандия отбеляза два гола. Де Врий увеличи преднината на холандците с глава в 65-та минута, а испанският вратар Касияс направи много грешно отиграване в наказателното си поле, от което се възползва Ван Перси и отбеляза втория си гол в мача за 4:1. Пълният разгром дойде в 80-та минута, когато Робен направи страхотен пробив след бърза контраатака на холандците и вкара пети гол за отбора си.

В 72-ата минута Ван Перси вкара втория си гол в мача. Холандецът се възползва от грешка на вратаря Икер Касияс и направи резултата 4:1.


Ариен Робен вкара втория си гол в мача в 80-ата минута след колективна грешка на защитата и вратаря.
Вижте всички голове в мача - обзор.


"Загубихме. Бяха по-добри през второто полувреме. Бяха по-добри, трябва да го признаем", каза наставникът на испанците Висенте дел Боске след края на мача. "Признаваме си грешките. След изравняването не направихме нищо. Моментът е деликатен. Биха ни и по-важното е, че бяхме слаби. Трябва помежду си да решим проблемите", добави той.


 

Copyright © 2010 • Лига Европа • All rights reserved