Entries

Лудогорец приема Валенсия в първия 1/8-финал за Лига Европа




Лудогорец приема Валенсия в първия 1/8-финал за Лига Европа


Лудогорец приема Валенсия в първия 1/8-финал за Лига Европа от 20:00 часа тази вечер. 


Трибуните на Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат препълнени, а шампионът на България има възможност да повали още един класен европейски съперник. Разградчани правят фурор на Стария континент и вече привлякоха вниманието, след като вече взеха скалповете на ПСВ Айндховен, Динамо (Загреб), Черноморец (Одеса), а черешката на тортата в европриключението им дойде на 1/16-финалите, когато поставиха Лацио на колене след драматичен реванш на "Васил Левски", завършил 3:3.

От Лудогорец се очаква страхотно представяне и днес, но несъмнено на разградчани няма да им е никак лесно срещу класния противник Валенсия. "Прилепите" са фаворит в двубоя, а и като цяло са един от най-силните отбори в турнира. За разлика от Лацио, испанците гледат много сериозно на Лига Европа и се целят дори в трофея.

На страната на Лудогорец ще са повече от 40-те хиляди по трибуните на "Васил Левски" и натрупаното самочувствие от победите до момента. Разградчани знаят, че България е зад тях и именно препълненият стадион трябва да ги окрили за новия полет към висините.

Избраниците на Стойчо Стоев няма какво да губят и трябва да изиграят мача с настроение. От Мисиджан, Безяк и компания отново се очаква да наказват съперника и да поведат Лудогорец към поредната сензация. Разбира се, много се иска и от вратаря Владислав Стоянов, който в мачовете до момента направи чудеса от храброст, но трябва да е на висота и тази вечер, когато несъмнено ще има доста работа.

За домакинството на "прилепите" Стойчо Стоев не може да разчита на наказаните си основни играчи Козмин Моци и Христо Златински. Мястото на бранителя до Теро Мантула ще заеме доскоро контузеният Александър Барт. Крайни бранители ще са Жуниор Кайсара и Йордан Минев. Капитанът Светослав Дяков се завръща след изтърпяно наказание, но заради санкцията на Златински този път ще си партнира в средата с Фабио Ешпиньо. Атаката ще се води от головата машина Роман Безяк, а зад него ще е познатото трио Михаил Александров, Марселиньо и Върджил Мисиджан.

Наставникът на Валенсия Хуан Антонио Пици се очаква да направи промени в състава си за гостуването в София. Спецът гласи да пусне десния бек Антонио Бараган като крило. Хави Фуего ще замени наказания Даниел Парехо и ще действа в средата на терена заедно с мощния Сейду Кейта. В предни позиции ще започне младата надежда на "прилепите" Пако Алкасер, а от втора позиция ще му помага чилиецът Едуардо Варгас.

Най-вдясно на отбраната спецът се гласи да заложи на Антонио Бараган като крило. Хави Фуего ще замени наказания Даниел Парехо и ще играе в центъра на терена заедно с мощния Сейду Кейта. В предни позиции ще започне младата надежда на "прилепите" Пако Алкасер, който ще бъде подпомаган от чилиеца Едуардо Варгас.

И Лудогорец, и Валенсия спечелиха всичките си гостувания в Лига Европа през сезона, а българският тим още не познава вкуса на поражението.

В индивидуалните класации Роман Безяк е втори при голмайсторите с 6 попадения, като повече от него в Лига Европа този сезон има Джонатан Сориано от Залцбург.



ЛУДОГОРЕЦ - ВАЛЕНСИЯ

Лига Европа, първи 1/8-финал
Днес от 20:00 часа
 

Copyright © 2010 • Лига Европа • All rights reserved